Delavsko-punkerska univerza vabi na filmsko projekcijo iz tematskega ciklusa Neumnost, ki bo v četrtek, 26. februarja 2009, ob 18. uri v Klubu Gromka na Metelkovi.

Večerja bedakov

Pierre Brochant (Thierry Lhemitte) in njegova druščina pariških veljakov prirejajo prav posebne tedenske večerje – med seboj tekmujejo, kdo bo našel in pripeljal kar največjega bedaka, na koncu večera pa izberejo ta hujšega. Brochant meni, da je tokrat našel svojega „svetovnega prvaka“, vtem ko mu njegov „skavt bedakov“ izsledi Françoisa Pignona (Jacques Villeret), nižjega uradnika na davčnem uradu, ki z izdelovanjem maket iz vžigalic skuša potlačiti dejstvo, da ga je pred dvema letoma zapustila žena in jo ucvrla z njegovim dobrim prijateljem. A poškodba hrbta priklene Brochanta na posteljo: v svojem stanovanju ostane sam s človekom, na katerega monumentalno sposobnost ustvarjanja problemov še zdaleč ni računal.

Delavsko-punkerska univerza si bo vzela kratek oddih od standardnih predavanj, posvečenih obravnavi Neumnosti: z vrtenjem francoske komedije Le Dîner de cons (1998 - Večerja bedakov) bo skušala Stvar prikazati. Dva bregova sta: na enem stoji dobrosrčni uradnik, ki ima, žal, to smolo, da utrpeva manko kognitivne inteligence; na drugem stoji bogati založnik, ki prosti čas zabija s prešuštvi in okrutnimi igrami. Prvemu svet podrejo drugi, slednji si to uslugo naredi sam. Kateri breg je neumnejši?

Več o filmu tule.

12. letnik Delavsko-punkerske univerze predstavlja:

» DPU mailing lista: prijavite se tukaj .

» info: dpu@mail.mirovni-institut.si
t: 01 234 77 31

Arhiv:

» 11. letnik: TOTALITARIZEM

» 10. letnik: O GREHU

» 9. letnik: POLITIČNA EKOLOGIJA

» 8. letnik: POSTFORDIZEM

» 7. letnik: LJUBEZEN IN POLITIKA

NASVIDENJE V NASLEDNJI REVOLUCIJI!