Delavsko-punkerska univerza vabi na zaključni performans iz tematskega ciklusa Neumnost, ki bo v četrtek, 23. aprila 2009, ob 21. uri v Klubu Gromka na Metelkovi.

Koncert Žoambo Žoet Workestrao!

Neumno bi bilo pričakovati, da bo imel Žoambotov prispevek k razpravi o neumnosti kakšno teoretsko težo sam po sebi. Kot je nesmiselno pričakovati, da Saša Lendero lahko pove kaj tehtnega o ljubezni. Če bi se s pomočjo gledališkega lista že lahko poglobili v Žoambotove tekste in v njih iskali simptome prostora, odprtega za vprašaje namesto klicajev, bomo skušali dokazati, da je razmerje med partituro in libretom, naj se še tako trudi kazati se kot nujno, kontingentno. Kar Žoambotovo vokalno-instrumentalno početje kvalificira za iztekajočo se razpravo, je kvečjemu pretežno jalova meta pozicija v odnosu do glasbenih praks na eni in družbenih na drugi strani. A če parazitira na diktaturi zdrave pameti, ne pomeni, da ne more biti (lepo) (oprostite izrazu) tudi brez gostitelja.

Koncert se prične ob 21h!

Trio Žoambo Žoet Workestrao, ki ga sestavljajo Ivo Poderžaj, Marjan Stanić, Gregor Belušič, je glasbena skupina z dolgo in pestro tradicijo, zabeleženo v mnogih prispevkih domačega in tujega časopisja. Delček glasbe z njihove zadnje plošče Lahko je s polno ritjo celibati ste lahko slišali v avizu letošnjega letnika DPU.

12. letnik Delavsko-punkerske univerze predstavlja:

» DPU mailing lista: prijavite se tukaj .

» info: dpu@mail.mirovni-institut.si
t: 01 234 77 31

Arhiv:

» 11. letnik: TOTALITARIZEM

» 10. letnik: O GREHU

» 9. letnik: POLITIČNA EKOLOGIJA

» 8. letnik: POSTFORDIZEM

» 7. letnik: LJUBEZEN IN POLITIKA

NASVIDENJE V NASLEDNJI REVOLUCIJI!